Ma 2018. október 23., kedd, Gyöngyi napja van. Holnap Salamon napja lesz.

Aktuális események

    okt. 27 08:00 - nov. 4 17:00
    Őszi szünet
    okt. 27 08:00 - nov. 4 17:00
    Őszi szünet
    okt. 27 08:00 - nov. 4 17:00
    Őszi szünet
    okt. 27 08:00 - nov. 4 17:00
    Őszi szünet
    okt. 27 08:00 - nov. 4 17:00
    Őszi szünet

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month október 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Szakgimnáziumi osztályaink PDF Nyomtatás E-mail

2018 szeptemberében indítandó osztályaink

Az iskola jellege, célkitűzései:


Sokszínű szakközépiskolai valamint szakképzést folytatunk. Innovativitásunk révén diákjaink számára folyamatosan biztosítani tudjuk a korszerű műveltség és szakmai képzettség megszerzésének lehetőségét. Majdani munkába állásuk és továbbtanulásuk esélyét növeljük ezzel. A szakközépiskolás tanulókat a pedagógiai programunkban feltüntetett tantárgyakból választásuk szerint emelt vagy középszintű érettségi vizsgára készítjük fel.


Nagy hangsúlyt helyezünk az informatikai képzésre. Informatikából évek óta sikeresen érettségiznek diákjaink. Végzőseinket igény szerint a Lorántffy Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával felkészítjük az ECDL vizsgára is.
Számítógépes tantermekkel, multimédiás eszközökkel, számítógépes nyelvi laborral, könyvtárral és az oktatást segítő, korszerű gyakorlati oktatási bázissal rendelkezünk.


Fontosnak tartjuk a humánus iskolai légkör biztosítását, a színvonalas iskolai rendezvények, sportolási, táborozási lehetőségek kínálatát.

A szakgimnázium kilencedik-tizenkettedik évfolyamán az ágazathoz tartozó érettségi végzettséghez kötött - a Nemzeti alaptantervre épülő kerettanterv szerinti közismereti oktatással párhuzamosan - a szakképesítések közös tartalmi elemeit magában foglaló szakmai elméleti és gyakorlati oktatás folyik az ágazati szakképzési kerettanterv szerint.
A szakgimnázium a kilencedik-tizenkettedik évfolyamon az ágazatára előírt szakmai érettségi vizsgatárgy követelményei szerint felkészít a kötelező szakmai érettségi vizsgatárgyból tehető érettségi vizsgára. A szakközépiskola a szakmai érettségit szerzett tanulóját szakképzési évfolyamán felkészíti legalább egy, az ágazathoz tartozó szakképesítésre. A tanuló dönt arról, hogy a szakmai érettségi vizsgát követően továbbtanul-e a szakgimnázium komplex szakmai vizsgára felkészítő szakképzési évfolyamán
A szakgimnázium tizenharmadik (első szakképzési) évfolyamán érettségi végzettséghez kötött, az OKJ-ban meghatározottak szerint a szakmai érettségi vizsga ágazatához tartozó szakképesítés komplex szakmai vizsgájára történő felkészítés folyik.

 

A 2018/2019-es tanévben indítandó szakgimnáziumi osztályaink:

 

 

 

· I.  Egészségügyi ágazat

 

 

Kód:5030

 

Gyakorló ápoló (OKJ 52 723 02) 

 
 

Gyakorló ápoló:
Az ápoló az ápolást nyújtó munkacsoport tagja. Tevékenysége során elvégzi a rábízott beteg és családja ápolásával kapcsolatos ápolási feladatokat. Célunk olyan elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező ápolók képzése, akik a szakmájukat hivatásként gyakorolják.
 

· III. Szociális ágazat

 

Kód: 5070

kisgyermekgondozó, -nevelő (OKJ 54 761 02)

   
A kisgyermekgondozó-nevelő munkája során részt vesz a gondozási hely megismertetésében. Lehetőséget biztosít az adaptációs időszakban a szülő számára a gyermek gondozására, illetve a gondozási feladatokat a gyermek alkalmazkodásához igazodva fokozatosan veszi át a szülőtől. 0-6 éves korú gyermek gondozási- nevelési feladatait látja el.

 

 

· V. Képző és iparművészet ágazat 


 

Kód: 5060 divat- és stílustervező (OKJ 54 211 029)                
   

A divat- és stílustervező vizuális műveltséggel, fejlett színérzékkel, rajzi-, festészeti- és öltözék kivitelezési ismeretekkel rendelkező szakember.
Pályaorientációs tárgyak oktatása művésztanárok segítségével.


Elsajátítandó tananyagegységek: textil- és bőrművesség, üvegművesség, tűzzománc technika.

Nyári alkotótábor. Kiállítási lehetőségek, Pályázatok


Alkalmassági vizsga – szabadkézi rajzból (A/3-as méretű szabadkézi ceruzarajz beállított csendéletről)


· XV. Vegyész ágazat 

 

 

Kód:5010

vegyész technikus (OKJ 54 524 03)

 
Saját jól felszerelt laborok állnak a hallgatók rendelkezésére. A vegyipari technikus  végzettek számára jók az elhelyezkedési lehetőségek. A tanuló képes lesz a gyártás előkészítésére, az adott vegyipari termékek gyártására. megismeri a különböző folyamatszabályozó módszereket, a minőségügyi rendszereket és előírásokat. Biotechnikai gépeket és berendezéseket kezel, szerkezeti anyagokat vizsgál. Jártasságot szerez a vegyipar és rokon iparágak területén.

 

 

· XXIII. Környezetvédelem ágazat

 Környezetvédelem - vízgazdálkodás szakmacsoport

Kód: 5020

Környezetvédelmi technikus (OKJ 54 850 01 )

   
A környezetvédelmi technikus alkalmazza a szakmai előírásokat, nyilvántartást vezet, adatszolgáltatást végez, részt vesz tervek készítésében, méréseket végez, értékel.
Környezetvédelmi táborok, versenyek színesítik a képzést.


                                · XXX. Szépészet ágazat

 

Kód:5040

 

 Fodrász (OKJ 54 815 01)

 

4 évfolyamos szakközépiskolai képzés közismereti és szakképzési kerettanterv alapján. Választható idegen nyel az angol és a német. A gyakorlati oktatás jól felszerelt tanműhelyeinkben zajlik. Országos versenyeken való indulási lehetőség!

  

 
Hirdetés