Ma 2021. október 17., vasárnap, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month október 2021 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1 2 3
week 40 4 5 6 7 8 9 10
week 41 11 12 13 14 15 16 17
week 42 18 19 20 21 22 23 24
week 43 25 26 27 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


A pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail

 

  A dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (2400 Dunaújváros, Radnóti M. u. 6.) vezetése és tantestülete az oktatást érintő változások és az élethosszig tartó tanulás jegyében mindig is törekedett a szakmai-módszertani megújulásra. Az Európai Unió által nyújtott támogatásból a TÁMOP-3.1.5-09/A/2 – Pedagógusképzések című pályázat keretében sikerült megvalósítani A pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban című projektet. Ennek eredményeként 2010. június 1-je és 2012. augusztus 1-je között az iskola három pedagógusa vehetett részt egy-egy szakirányú továbbképzésen.

Miklósity-Szőke Zsuzsanna általános és igazságügyi mediátor (közvetítő) szakirányú szakképzettséget szerzett. A mediáció egy olyan konfliktuskezelési eljárás, amikor két fél vitájában mindkét fél közös beleegyezésével egy semleges harmadik fél jár közben. A semleges fél a mediátor, aki a problémamegoldó folyamat keretében segít tisztázni a konfliktus természetét, segít olyan megoldást találni, amely mindkét fél számára kielégítő. Kezdő mediátorunk tudását az iskolai konfliktusok kezelése során alkalmazza. A fegyelmi eljárást bizonyos esetekben például egyeztető eljárásnak kell megelőznie, amelynek lebonyolításához nélkülözhetetlen egy közvetítő jelenléte.

Molnárné Lukács Anita tehetségfejlesztő szaktanácsadó szakirányú szakképzettséget szerzett. A tehetségfejlesztés az oktatás alapvető területe. A rejtőzködő, alulteljesítő tehetségek felkutatása, fejlesztése az új Nemzeti Alaptantervben is a kiemelt feladatok közt szerepel. Az iskola tanárai munkájuk során mindig is arra törekedtek, hogy felszínre kerüljenek a diákok azon képességei, amelyekben átlag feletti teljesítményre képesek. Ezt a tevékenységet most már szakember segítségével végezhetik, így hatékonyabbá válhat munkájuk.

Dávid Ágnest szakvizsgázott pedagógus (teljesítményértékelési és minőségfejlesztési szakterületen) szakképzettséget szerzett. Ez a két terület mindig is fontos része volt az oktatásnak. Az iskolának szüksége van egy szakemberre, amennyiben minden előírásnak meg akar felelni. A közeljövő egyik kiemelt feladata emellett a megváltozott igényeknek megfelelni tudó, naprakész tudással rendelkező szakértői hálózat kiépítése. Ennek egyik láncszeme lehet az iskola új szakembere.

 

 

Az Európai Unió (Európai Szociális Alap) és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 9 285 344 Ft

 


 

Irányító Hatóság:

NFÜ (Nemzeti Fejlesztési Ügynökség)

 

 

Közreműködő Szervezet:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület)

 

  

 
Hirdetés