Dunaújvárosi Szakképző Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Kollégiumról... Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium
Ma 2018. augusztus 15., szerda, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szakmák éjszakája

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Kollégiumról... PDF Nyomtatás E-mail

 

A dunaújvárosi Lorántffy kollégium

 

alt

A kollégium szép környezetben, a belváros szélén, a Kádár-völgyben helyezkedik el, szemben az iskolával. A két épület között hatalmas sportpálya, műfüves pálya, árnyas, ligetes szabadidős park található. A négyszintes épületben jelenleg 50 fiú és 150 lány elhelyezésére van lehetőség.

A szinteken 12 db 4 ágyas és 1 db 2 ágyas erkélyes lakószoba, 2 – 2 nevelői, ill. vendégszoba, 1 – 1 tanulószoba Internet hozzáféréssel, továbbá mosdó – zuhanyzó, WC csoport, mosókonyha és középen tévézési lehetőséget is kínáló zsibongó található.

 

 

alt alt alt

 

A tanulószobák közül kettő 10 – 10 db számítógéppel ellátott, a másik kettőben pedig számítógép és projektor használatára van lehetőség. alt

 

 

alt A bejárati szinten nagyméretű társalgó áll rendelkezésre a közösségi programok és a diákok mindennapi együttlétének biztosítására. Az alsó szinten orvosi szoba, hetente egyszer orvosi ellátás, egyébként állandó ápolónő áll a bentlakók rendelkezésére.

 

 

A 40 fős klubhelyiség folyamatos használatban van. Délelőtt iskolai tanórák, délután kollégiumi csoportfoglalkozások, szakkörök működnek benne. Hétvégén a környékbeli Nyugdíjas Baráti Kör tartja itt az összejöveteleit.

 

Az iskola és a kollégium diákjai részére minden nap nyitva áll a könyvtár, amely közel 10000 db könyvvel és 1500 db tartós tankönyvvel, valamint szakszerű segítséggel áll a tanulni és művelődni vágyók rendelkezésére. alt

 

 

alt Az étterem és a konyha a kollégiummal egybeépült, egyszerre 80 fő étkezésére biztosít lehetőséget. Üzemeltetője a Hungast Kft.

 

 

 

 

 

Kollégiumunk II. osztályú panzió besorolású, megfelel a nemzetközi turizmus előírásainak.

 

 

 
Hirdetés