Ma 2021. szeptember 20., hétfő, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month szeptember 2021 next month
H K SZ CS P SZ V
week 35 1 2 3 4 5
week 36 6 7 8 9 10 11 12
week 37 13 14 15 16 17 18 19
week 38 20 21 22 23 24 25 26
week 39 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Választás előtt PDF Nyomtatás E-mail

Nyilt Nap 2019

 

KEDVES VÁLASZTÁS ELŐTT ÁLLÓ NYOLCADIKOS DIÁK!

 

         Bizonyára alaposan tájékozódsz nemcsak a mi iskolánkról, hanem más iskolák kínálatát is megnézed. Ha úgy döntöttél szüleid, tanáraid, barátaid segítségével, hogy minket választasz, jelentkezz a Lorántffy iskolába. Veled együtt mindent megteszünk, hogy eredményesen elvégezd az iskolát. A célunk közös: a személyiséged kiteljesítése, az iskola sikeres elvégzése, leendő szakmád megismerése, elsajátítása.

 
       Érdekel a vegyészet, a környezetvédelem, a szépészet az egészségügy, a könnyűipar, vagy az iparművészet? Szeretnél gyerekekkel, idősekkel, vagy fogyatékkal élőkkel foglalkozni? Gyere el, nézz körül, válassz minket, tanulj nálunk!Szeretsz különféle versenyeken jól szerepelni? Szereted a tartalmas tanórán kívüli programokat? Akkor gyere hozzánk, tanulj nálunk! Szeretettel várjuk az iskola képzési kínálata iránt érdeklődő 8. osztályos diákokat, szüleiket és tanáraikat. Aki felvételt nyer iskolánkba, annak lehetősége nyílik kollégiumunkba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik.

Gyere el szüleiddel együtt nyílt napunkra, nézd meg iskolánkat, gyakorlóhelyeinket, kollégiumunkat.


Nyílt napunk: 2019. december 6-án  10-15 óráig .


Marczona Tamás
igazgatói feladatokkal megbízott
szakmai igazgatóhelyettes
 

TECHNIKUMI                                                                        SZAKKÉPZŐ

 

 

2020/20-as tanévben indítandó képzéseink:

 

Technikumi / szakképző iskolai ágazataink:

  • I. Egészségügyi ágazat (gyakorló ápoló)
  • III. Szociális ágazat (kisgyermekgondozó,-nevelő,szociális gondozó és ápoló)
  • XV. Vegyész ágazat (vegyész technikus)
  • XVII. Könnyűipar ágazat (divat szabó)
  • XXX. Szépészet ágazat (fodrász, kozmetikus technikus)

 


Az iskola  bemutatása

 

 

     Iskolánkat - mely kollégiumunkkal, sportpályánkkal, gyakorlati oktatási központunkkal együtt a város egyik legszebb részén, a Kádár-völgy két oldalán található - 1976-ban adták át. Közel 600 diákunk van. Innovatív, sokszínű szakképző, szakközépiskolai, szakiskolai oktatást-nevelést folytatunk, alkalmazkodva a szülői-, diák- és munkaerő-piaci igényekhez.

 

Folyamatosan megteremtjük diákjaink számára a korszerű műveltség és szakmai képzettség megszerzésének lehetőségét. Nemcsak a munkába állásra, hanem a továbbtanulásra is biztosítjuk számukra az esélyt. A NAT  előírásainak megfelelő - kerettantervre épülő -helyi tantervünk alapján tanítunk, szakképzéseink az aktuálisan  érvényes OKJ szerintiek.Minden képzésünket csak megfelelő létszám esetén, a fenntartó engedélyével indítjuk.

 

1997-ben birtokba vettük, azóta folyamatosan bővítjük, és pályázatok révén korszerűsítjük a Béke városrészben található kétezer négyzetméteres gyakorlati oktatási bázisunkat, ahol laboratóriumok, kozmetikai és fodrász tanüzlet, egészségügyi demonstrációs termek, bőrdíszműves műhely, számítógépes szabászat, varrodák állnak az oktatás rendelkezésére.

 

Diákjainkat a Lorántffy Tehetséggondozó Alapítvány támogatásával felkészítjük városi, megyei, országos versenyekre.


Végzőseinknek igény szerint Europass-bizonyítványt is adunk.

  

Az iskola diákönkormányzata és a pedagógusok a minden iskolában szokásos gólyaavató, szalagavató mellett évente megrendezik a Lorántffy-napok eseménysorozatát, amelyben gálaműsor, divatbemutató, diákigazgató-választás, tréfás és komoly vetélkedők, múzeumi-nap, szakmai előadások, bemutatók zajlanak több napon keresztül. Szintén közkedvelt diákprogram a sportnap,  nyaranta a környezetvédelmi és a művészeti tábor.

 

 

 

 

 A kollégium bemutatása

 

 

 

A Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium kollégiumát - mely  iskolánkkal, sportpályánkkal együtt a város egyik legszebb részén, a a Kádár-völgy két oldalán található - 1977-ben adták át.Az idei tanévben a nyílászárók cseréjével és a homlokzati szigeteléssel új köntöst kapott, valamint a közösségi terek megújulásával modern XXI. századi körülményeket teremtettünk diákjaink számára. Közel van valamennyi iskolához és közlekedési lehetőséghez!

 A kollégium egyik alapfeladata, hogy az iskolától távol lakó diákok ellátásáról gondoskodjon, étkezést, szállást, pedagógiai felügyeletet biztosítson számukra.

Aki felvételt nyer a Lorántffy iskolába, annak lehetősége van az iskolához tartozó kollégiumba jelentkezni. A kollégisták elhelyezése kényelmes, esztétikus, 4 ágyas, erkélyes szobákban történik. A kollégiumi szállás ingyenes. A kollégium épületében működő konyha éttermében kedvezményes étkezési lehetőség várja a lakókat.

150 férőhelyes, koedukált kollégiumunk gyönyörű környezetben található, az itt élő tanulók esztétikus, kulturált légkörben töltik mindennapjaikat.

 

Miért legyen a diák kollégista?

 

Mert a kollégiumban:

         a szállás, pedagógiai felügyelet ingyenes, az étkezés díja is kedvezményes,

         a kollégista diák mentesül a bejárás, a koránkelés nehézségei alól,

         biztonságban és folyamatos felügyelet alatt van,

         segítséget kap a tanulásban,

         a szabadidejét hasznosan töltheti, (szakkör, sport, könyvtár, stb.)

         a kollégiumi élet növeli az önállóságot, javítja a szocializációs készséget,

         a kollégium nem börtön,

         a kollégiumban mindenki barát, és a diákok remekül érzik magukat.

Számítógépekkel felszerelt tanulószobáinkban biztosítjuk a tanórai felkészüléshez szükséges feltételeket, melyek irányításában szaktanáraink nyújtanak segítséget.

Korrepetálási lehetőség: matematika, magyar irodalom és nyelvtan, kémia, angol, francia, német nyelv, történelem, műszaki tantárgyakból.

Szabadidős tevékenységeink: konditermi foglalkozások, számítástecnika - informatika, olvasókör (több ezer kötetes könyvtárunkban), filmklub, színjátszó kör, kreatív műhely, wellness szakkör, asztalitenisz, tűzzománc szakkör, kozmetikai, dietetikai foglalkozások.

Hagyományőrző programjaink: gólyaavató, szavalóverseny, karácsonyi ünnepség, ki mit tud, tűzzománc alkotónap, környezetvédelmi, könyvtárhasználati vetélkedő, kollégiumi nap, egészségnap, végzősök búcsúztatása.

 

 
Hirdetés