Ma 2017. október 24., kedd, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month október 2017 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

HirdetésKépzéseink 2017/2018-as tanévben

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Művészéti képzés
Kiállításmegnyitó PDF Nyomtatás E-mail

 

altSzínkontrasztok címmel kiállítás nyílik a Lorántffy Galériában a művészeti alkotótáborban készült diákmunkákból. A kiállítás október 3-tól egy hónapon át tekinthető meg iskolánk 5. szintjén.

 

 

Az alkotótábor évről évre lehetőséget kínál a művészeti tagozatos tanulók számára, hogy tanórai kereteken kívül is kipróbálhassák, megvalósíthassák elképzeléseiket. Az egy hetes felszabadult munka során festenek, nyomtatnak,

Bővebben...
 
Kiállításlátogatás PDF Nyomtatás E-mail

A 2012. szeptember 15-én nyílt dunaújvárosi Szíverősítő című tárlaton jártunk a kilencedikes művészeti tagozatos tanulókkal. A kiállításon helyi és környékbeli vagy innen indult művészek munkái voltak láthatók. A több mint 40 művész által kiállított képek, szobrok, videók és installációk rendkívül sokoldalú tanulmányozást tesznek lehetővé, ezért mi is szívesen látogatjuk az ilyen csoportos tárlatokat. A diákok közül volt, aki először járt az intézményben, és máris életre szóló élményben volt része. A diákok a kiállításon feladatokat kaptak, melyeket a megfigyelési szempontok szerint a következő órák folyamán  dolgoznak fel.

alt   alt

 

 
Divatstílus-tervezők évkezdése PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Iskolakezdéskor a divatstílus-tervező osztály egyik csoportjával a Kortárs Művészeti Intézetben és környékén elhelyezett alkotásokat tekintettük meg, amik az Újpart Egyesület alkotó napjain készültek augusztusban. Az intézet előtti füves részen kiállított köztéri munkák arra is alkalmasak voltak, hogy megpihenjünk rajtuk. Páhi Péter, Móder Rezső és Ihász János plasztikái adták fotóinkhoz a hátteret vagy az ülőalkalmatosságot.

 

Bővebben...
 
Nyári alkotótábor PDF Nyomtatás E-mail

 

 altIdén ötödik alkalommal ismét alkotótáborban próbálgatják szárnyaikat a művészeti tagozat diákjai. A programra önkéntesen jelentkezett diákok a nyáron is szerettek volna maguknak hasznos időtöltést választani. Nekik nem kell mondani, hogy állj neki a feladatnak, mert maguktól jönnek az újabb és újabb képekhez az ötletek. A festés, a kollázs, illetve vegyes technikák kipróbálása zajlik a délelőtti és a délutáni foglalkozásokon. Az egyetlen megkötés az volt, hogy színkontrasztokban gondolkozzanak.

Bővebben...
 
Tűzzománc kiállítás a Lorántffy művészeti tagozatán PDF Nyomtatás E-mail

altImmár negyedik éve rendezzük meg a Lorántffy Galériában ezt a nívós, sokak által elismert tűzzománc tárlatot az iskola iparművészeti tagozatos diákjainak alkotásaiból. A tanulók a tizedik évfolyamon ismerkednek ezzel a technikával, ami országos versenyeken is sok sikert hozott már nekik és iskolánknak. Kétévente megméretnek például az ország legrangosabb tűzzománc biennáléján Egerben, ahol idén négy tanulónk közös alkotását emelte ki a szakmai zsűri, amelynek tagja volt Kátai Mihály, országos hírű zománcművész is.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó »

Oldal 5 / 9
Hirdetés