Ma 2018. július 16., hétfő, Valter napja van. Holnap Endre és Elek napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month július 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 26 1
week 27 2 3 4 5 6 7 8
week 28 9 10 11 12 13 14 15
week 29 16 17 18 19 20 21 22
week 30 23 24 25 26 27 28 29
week 31 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
Nyári alkotótábor PDF Nyomtatás E-mail

 

 altIdén ötödik alkalommal ismét alkotótáborban próbálgatják szárnyaikat a művészeti tagozat diákjai. A programra önkéntesen jelentkezett diákok a nyáron is szerettek volna maguknak hasznos időtöltést választani. Nekik nem kell mondani, hogy állj neki a feladatnak, mert maguktól jönnek az újabb és újabb képekhez az ötletek. A festés, a kollázs, illetve vegyes technikák kipróbálása zajlik a délelőtti és a délutáni foglalkozásokon. Az egyetlen megkötés az volt, hogy színkontrasztokban gondolkozzanak.

Bővebben...
 
Tűzzománc kiállítás a Lorántffy művészeti tagozatán PDF Nyomtatás E-mail

altImmár negyedik éve rendezzük meg a Lorántffy Galériában ezt a nívós, sokak által elismert tűzzománc tárlatot az iskola iparművészeti tagozatos diákjainak alkotásaiból. A tanulók a tizedik évfolyamon ismerkednek ezzel a technikával, ami országos versenyeken is sok sikert hozott már nekik és iskolánknak. Kétévente megméretnek például az ország legrangosabb tűzzománc biennáléján Egerben, ahol idén négy tanulónk közös alkotását emelte ki a szakmai zsűri, amelynek tagja volt Kátai Mihály, országos hírű zománcművész is.

Bővebben...
 
Drámapedagógia PDF Nyomtatás E-mail

 

Irodalom és színház a Lorántffyban

 
alt2012. március 21-én egy érdekes és tanulságos rendhagyó irodalomórán vehettünk részt, melyet a Bartók Színház egyik színésze és rendezője, Csadi Zoltán tartott. Megismerkedhettünk a színházi munkával, a metaforák jelentőségével és azzal, hogy minek az alapján születik meg egy figyelemfelkeltő színházi plakát. Majd bepillantást nyertünk a Csadi Zoltán rendezésében színpadra vitt Nero, a véres költő című műbe, ami Kosztolányi Dezső regényének adaptációja. A fiatal rendező beavatott minket a kulisszatitkokba, a próbák szépségébe és abba, hogy milyen fontos az együttműködés.
Számomra nagyon sokat jelentett ez az előadás, mert szeretem a színházat és a történelmet, illetve teljesülhetett egy régi álmom: belebújhattam a színtársulat egyik öltözékébe, és babérkoszorút viselhettem. Megtudtam, hogy a koreográfus, a rendező milyen eszközökhöz folyamodott a Neróban az egyes folyamatok ábrázolásánál - például az evést figyelemfelkeltő táncmozdulatokkal mutatták be.
Remélem, ettől nem csak én kaptam kedvet egy újabb színházlátogatáshoz. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert megéri. Sokat tanulhat egy ilyen előadásból az ember.
 
Szabó Anikó, 11/1
 
Kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

altÚjabb állomásához érkezett a Lorántffy Galéria kiállítás sorozata. 2012. március 5-ig  SZEMPILLANTÁSOK címmel Molnárné Lukács Anita tanárnő fotóiból készített vállogatást tekinthetik meg az érdeklődők.

 "Szeretek fényképezni... megragadja az idő,  a perc, a pillanat varázsát...
  Szeretek nézelődni, felfedezni érzelmeket, ízeket, érzéseket...
  Nagy varázsló ám a fotográfia...élvezed, amikor készül, fogod, látod, hallod, tapintod... és  visszarepít emlékekbe, hangulatokba, bekúszik az orromba az az illat, a bőröm alá az az érzés..."

 
Kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

alt"Virágosat álmodtam" címmel újabb kiállítás tekinthető meg a Lorántffy Galériában.

Iskolánk pedagógusa Goda Miklósné Gabi néni természetfotóit tekinthetik meg immáron második alkalommal a kedves érdeklődők. Kedvcsinálóként álljanak itt Nyul Erika tanárnő gondolatai, mellyel megnyitotta a kiállítást:

Ez a kiállítás egy olyan világba kalauzol el minket, ahova mindannyian vágyunk. 

Egy olyan világba, ahol minden értelmet nyer, minden a helyére kerül, minden úgy van jól, ahogy van. 

Egy olyan világba, ahol az egyszerűség a tökéletesség.  

Egy olyan világba, ahol  a csodák minden nap valósággá válnak. 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 6 / 10
Hirdetés