Ma 2017. október 21., szombat, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month október 2017 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

HirdetésKépzéseink 2017/2018-as tanévben

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Művészéti képzés
Tűzzománc kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban április 19-én 15 órakor "830 fok" címmel tűzzománckiállítás nyílik az iparművészeti képzés 10. évfolyamos diákjainak munkáiból.
A diákok ezévi tantervében háromféle modul kapott helyet, melyek a tűzzománc, a bőrműves és a textilműves technikákkal ismertették meg őket. A tűzzománc modult Gáspár Aladár festőművész vezette. Tőle tanulták a diákok a technika alapjait. A színes képeken kísérleteket látunk, amelyeken többféle lehetőség, téma jelenik meg, de ezek a kísérletek önálló alkotásként is megállják helyüket. A kis fémlapokon a portré, a csendélet és a nonfiguratív képi játékok is helyet kaptak. A munkák legjobbjaiból válogattak. A kiállítást ajánlják minden érdeklődőnek, a szépet és a vizualitást kedvelőknek. Az iskola 5. szintjén, a Lorántffy-galériában látható kiállítást Őszi Attila, az iskola igazgatója nyitja meg, és vendégül várják Pálfalvi János grafikusművészt, aki korábban szintén készített tűzzománc munkákat. A kiállítást egy hónapon át lehet megtekinteni.
 
 
 
A Magyar Kultúra Napja, jan.22. PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Kultúra Napja jeles eseménye iskolánknak. Ebben az évben galériánkban végzős divatstílustervező diákjaink rajzaiból összeállított kiállítással ünnepelünk. A két éves technikusi képzésük alatt tanulmányrajzokat, divatrajzokat egyaránt készítenek. Ezekből a munkákból válogattuk a kiállítás anyagát. A látogatókat grafittal, akvarellel, diófapáccal és vegyes technikával megoldott képek fogadják. A kiállítók: Barták Anikó, Horváth Anett, Juhász Melinda, Nyers Andrea, Thoma Adrienn, Tímár Andrea, Tokai Judit és Záborszki Ildikó.
Iskolánk sok szeretettel ajánlja diákjaink munkáit az érdeklődőknek. Megtekinthető febr. közepéig.

 
Középfokú művészeti intézmények támogatása az Oktatásért Közalapítvány által PDF Nyomtatás E-mail

A középfokú művészeti képzést támogató pályázatot írt ki az Oktatásért Közalapítvány a 2008 és a 2009-es évben is. Iskolánk kihasználva a lehetőséget mindkét évben pályázott. Az első évben a képzést elősegítő anyagokra és eszközökre szólt a támogatás, a második évben pedig csak eszközökre pályázhattunk. Szerencsére mindkét évben sikerrel jártunk, hiszen először 5 millió, másodszorra 2 millió forinthoz jutottunk.

Bővebben...
 
Látogatás a Szépművészeti Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail

Az ókor művészettörténeti anyagának zárása a Szépművészeti Múzeumban

 

December 18-án divatstílus tervező tanulókkal és néhány kilencedikes művészeti tagozatos diákkal az ókor művészettörténeti tananyagának zárásaként meglátogattuk az antik gyűjteményt, ahol feladatlapot töltöttek ki a kiállított tárgyakkal kapcsolatban. Ugyan egy sokkal későbbi kor műemléke a Hősök tere, de itt is megálltunk egy kicsit, hogy beszélhessünk róla. A nagy hideg ellenére egy kellemes, ám fárasztó napot töltöttünk el a fővárosban. Ismétlés majd a jobb idők beálltával. Képek a kirándulásról a galériában látható.

 

2009. dec. 18.

 
Kelemen Marián Éva és Gáspár Aladár kiállítása a Lorántffy Galériában PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy iskola galériájában évről évre kiállításokat rendezünk tanulóink alkotásaiból. Ezeken a tárlatokon a nyári alkotótáborainkban és évközi tanóráinkon készült munkákból mutatjuk meg a legjobban sikerülteket.

 

Ezúttal rendhagyó módon a tanárok közül mutatkozik be két festő: Kelemen Marián Éva és Gáspár Aladár.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó »

Oldal 8 / 9
Hirdetés