Ma 2018. november 16., péntek, Ödön napja van. Holnap Hortenzia és Gergő napja lesz.

Aktuális események

    nov. 16 00:00
    Negyedéves értékelés
    nov. 20 00:00
    Szakmai pályaorientációs nap
    nov. 26 15:00 - nov. 26 16:00
    Fogadóóra
    dec. 1 00:00
    Nincs tanítás
    dec. 5 00:00
    "Zöldülj!" - környezetvédelmi vetélkedő

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month november 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
ISD DUNAFERR 60 éves - Rajzpályázat siker PDF Nyomtatás E-mail

 

alt

Az ISD DUNAFERR 60 éves évfordulója alkalmából három korcsoport részére meghirdetett rajzpályázatra iskolánk is küldött szép számmal alkotásokat diákjainktól. A III. kategóriában Szebellédi Lilla 11/4 osztályos tanulónk ért el helyezést. Rajzát megjelentette az ISD DUNAFERR Zrt. bélyegen blokk formájában. A téma a kohászat, és a vasas szakmák bemutatása volt. A képen harsány narancssárga és szénfekete felületek érzékeltették a kohászat ömlő vasának jelenetét. A kép a "Fényjáték" címet kapta. A díjak átadására a Dunaújvárosi Főiskola Campus "A" épületében került sor színvonalas műsor kíséretében.
Az itt látható fotón a boldog díjazott, és a bekeretezett blokkok láthatók.
Gratulálunk a nyertesnek!

   

 
FOTÓKIÁLLÍTÁS A LORÁNTFFY GALÉRIÁBAN PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk galériájában Bognár Attila tanárunk úti fotóiból 2010. november 11-én  délután 16 órakor nyílik kiállítás. A kiállítást Feltóti Sándor, tanár és fotóművész nyitja meg. A Tájak, emberek… című 72 fotóból álló képsorozat december közepéig tekinthető meg. Minden érdeklődőt szealtretettel várunk a megnyitón és a többi napon is.  

 
Tűzzománc kiállítás a Kereskedelmi és Iparkamara épületében PDF Nyomtatás E-mail

 

Iskolánk művészeti tagozatos tanulóinak tűzzománc alkotásaiból nyílik 2010. szeptember 6-án  délután 17 órakor kiállítás a dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara épületében, a Latinovits utca 10. szám alatt:A kiállítást a diákok tanára, Gáspár Aladár képzőművész rendezte.Minden érdeklődőt szeretettel várunk a megnyíitón.

 
Tűzzománc kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban április 19-én 15 órakor "830 fok" címmel tűzzománckiállítás nyílik az iparművészeti képzés 10. évfolyamos diákjainak munkáiból.
A diákok ezévi tantervében háromféle modul kapott helyet, melyek a tűzzománc, a bőrműves és a textilműves technikákkal ismertették meg őket. A tűzzománc modult Gáspár Aladár festőművész vezette. Tőle tanulták a diákok a technika alapjait. A színes képeken kísérleteket látunk, amelyeken többféle lehetőség, téma jelenik meg, de ezek a kísérletek önálló alkotásként is megállják helyüket. A kis fémlapokon a portré, a csendélet és a nonfiguratív képi játékok is helyet kaptak. A munkák legjobbjaiból válogattak. A kiállítást ajánlják minden érdeklődőnek, a szépet és a vizualitást kedvelőknek. Az iskola 5. szintjén, a Lorántffy-galériában látható kiállítást Őszi Attila, az iskola igazgatója nyitja meg, és vendégül várják Pálfalvi János grafikusművészt, aki korábban szintén készített tűzzománc munkákat. A kiállítást egy hónapon át lehet megtekinteni.
 
 
 
A Magyar Kultúra Napja, jan.22. PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Kultúra Napja jeles eseménye iskolánknak. Ebben az évben galériánkban végzős divatstílustervező diákjaink rajzaiból összeállított kiállítással ünnepelünk. A két éves technikusi képzésük alatt tanulmányrajzokat, divatrajzokat egyaránt készítenek. Ezekből a munkákból válogattuk a kiállítás anyagát. A látogatókat grafittal, akvarellel, diófapáccal és vegyes technikával megoldott képek fogadják. A kiállítók: Barták Anikó, Horváth Anett, Juhász Melinda, Nyers Andrea, Thoma Adrienn, Tímár Andrea, Tokai Judit és Záborszki Ildikó.
Iskolánk sok szeretettel ajánlja diákjaink munkáit az érdeklődőknek. Megtekinthető febr. közepéig.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 9 / 11
Hirdetés