Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.

Aktuális események

    jan. 11 08:00 - jan. 11 17:00
     Szalagavató
    jan. 14 00:00
    Osztályzóvizsga
    jan. 25 00:00
    Az első félév vége
    febr. 11 00:00
    Szülői értekezletek
    febr. 11 16:00 -
    Központi szülői értekezlet a végzős évfolyamokon

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month január 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Művészéti képzés
ISD DUNAFERR 60 éves - Rajzpályázat siker PDF Nyomtatás E-mail

 

alt

Az ISD DUNAFERR 60 éves évfordulója alkalmából három korcsoport részére meghirdetett rajzpályázatra iskolánk is küldött szép számmal alkotásokat diákjainktól. A III. kategóriában Szebellédi Lilla 11/4 osztályos tanulónk ért el helyezést. Rajzát megjelentette az ISD DUNAFERR Zrt. bélyegen blokk formájában. A téma a kohászat, és a vasas szakmák bemutatása volt. A képen harsány narancssárga és szénfekete felületek érzékeltették a kohászat ömlő vasának jelenetét. A kép a "Fényjáték" címet kapta. A díjak átadására a Dunaújvárosi Főiskola Campus "A" épületében került sor színvonalas műsor kíséretében.
Az itt látható fotón a boldog díjazott, és a bekeretezett blokkok láthatók.
Gratulálunk a nyertesnek!

   

 
FOTÓKIÁLLÍTÁS A LORÁNTFFY GALÉRIÁBAN PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk galériájában Bognár Attila tanárunk úti fotóiból 2010. november 11-én  délután 16 órakor nyílik kiállítás. A kiállítást Feltóti Sándor, tanár és fotóművész nyitja meg. A Tájak, emberek… című 72 fotóból álló képsorozat december közepéig tekinthető meg. Minden érdeklődőt szealtretettel várunk a megnyitón és a többi napon is.  

 
Tűzzománc kiállítás a Kereskedelmi és Iparkamara épületében PDF Nyomtatás E-mail

 

Iskolánk művészeti tagozatos tanulóinak tűzzománc alkotásaiból nyílik 2010. szeptember 6-án  délután 17 órakor kiállítás a dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara épületében, a Latinovits utca 10. szám alatt:A kiállítást a diákok tanára, Gáspár Aladár képzőművész rendezte.Minden érdeklődőt szeretettel várunk a megnyíitón.

 
Tűzzománc kiállítás PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban április 19-én 15 órakor "830 fok" címmel tűzzománckiállítás nyílik az iparművészeti képzés 10. évfolyamos diákjainak munkáiból.
A diákok ezévi tantervében háromféle modul kapott helyet, melyek a tűzzománc, a bőrműves és a textilműves technikákkal ismertették meg őket. A tűzzománc modult Gáspár Aladár festőművész vezette. Tőle tanulták a diákok a technika alapjait. A színes képeken kísérleteket látunk, amelyeken többféle lehetőség, téma jelenik meg, de ezek a kísérletek önálló alkotásként is megállják helyüket. A kis fémlapokon a portré, a csendélet és a nonfiguratív képi játékok is helyet kaptak. A munkák legjobbjaiból válogattak. A kiállítást ajánlják minden érdeklődőnek, a szépet és a vizualitást kedvelőknek. Az iskola 5. szintjén, a Lorántffy-galériában látható kiállítást Őszi Attila, az iskola igazgatója nyitja meg, és vendégül várják Pálfalvi János grafikusművészt, aki korábban szintén készített tűzzománc munkákat. A kiállítást egy hónapon át lehet megtekinteni.
 
 
 
A Magyar Kultúra Napja, jan.22. PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Kultúra Napja jeles eseménye iskolánknak. Ebben az évben galériánkban végzős divatstílustervező diákjaink rajzaiból összeállított kiállítással ünnepelünk. A két éves technikusi képzésük alatt tanulmányrajzokat, divatrajzokat egyaránt készítenek. Ezekből a munkákból válogattuk a kiállítás anyagát. A látogatókat grafittal, akvarellel, diófapáccal és vegyes technikával megoldott képek fogadják. A kiállítók: Barták Anikó, Horváth Anett, Juhász Melinda, Nyers Andrea, Thoma Adrienn, Tímár Andrea, Tokai Judit és Záborszki Ildikó.
Iskolánk sok szeretettel ajánlja diákjaink munkáit az érdeklődőknek. Megtekinthető febr. közepéig.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 9 / 11
Hirdetés