Ma 2018. július 22., vasárnap, Magdolna napja van. Holnap Lenke napja lesz.

Szakmák éjszakája

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Határtalanul


Vendégek Csíkszeredáról PDF Nyomtatás E-mail

alt

 

Csíkszeredai vendégeink kedden és szerdán országjáró körúton voltak (Székesfehérvár, Budapest, Rácalmás, Dunaföldvár). Ennek során iskolánk diákjai kalauzolták őket. 
Csütörtökön az „Én vizem, te vized, mi vizünk” című projekt keretében a dunaújvárosi Lebuki patak vízvizsgálatát is elvégezték. 

Az országjárás képanyaga Képgalériában megtalálható.

 
Vetélkedő (2012. október 27.) PDF Nyomtatás E-mail

 

Erdéllyel kapcsolatos vetélkedőt szerveztünk iskolánkban. A résztvevőket két kategóriában díjaztuk. Az előkészítő foglalkozáson részt vettek közül első helyezést ért el Gölöncsér Dóra (10/1), második lett Kovács Zsanett (12/1), harmadik pedig Simon Péter (11/1) osztályos tanuló.

Azok között, akik a programban nem vettek részt első helyezést ért el Szili Imre (9/1), második lett Kovács Klaudia (10/3), harmadik pedig Sztanó Anett (11/3) osztályos tanuló.

 
Előkészítő órák (2012. október 24-25.) PDF Nyomtatás E-mail

 

Utazásunk előtt diákjainkat több szempontból felkészítettük a rájuk váró munkára, élményekre. Előkészítő foglalkozást tartottunk földrajzból, történelemből, néprajzból és az általunk bemutatni kívánt BISEL mérésekből. Iskolánkban tanító kollégák tartották az órákat, melyek ppt. bemutatóval indultak, majd diákjaink kerültek középpontba, hiszen vissza is kértük a hallott információk jelentős részét.

Felhívtuk diákjaink figyelmét a magyarságtudat jelentőségére is.

 
Nyertünk!!! (2012. július) PDF Nyomtatás E-mail

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Határtalanul” elnevezésű pályázaton az „Én vizem, Te vized, mi vizünk” című pályamunkánkkal támogatást nyertünk. A projekt keretében 19 vegyész diákunk a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola szintén 19 diákjával együtt vízvizsgálatot fog végezni. Diákjaink 2012. november 05-től november 10-ig utaznak Csíkszeredára, majd a jövő év május 12-től május 17-ig érkeznek az erdélyi diákok hozzánk. A diákok szállását és utazását a pályázaton nyert támogatásból finanszírozzuk, melynek összege: 1 527 750 Ft.

 
Egy jól sikerült projekt áttekintése PDF Nyomtatás E-mail


2009 decemberében az Apáczai Közalapítvány „Határtalanul!” címmel pályázatot írt ki, a határainkon túl élő magyarsággal való kapcsolataink jobbá tétele érdekében a szakképzésben tanuló magyar diákok számára.

            Hirtelen jött az ötlet, hogy próbáljuk meg, de az eredménynek annál jobban örültünk. Iskolánkból négy pályázatot jutattunk el a Közalapítványhoz, de sajnos csak a miénk nyert. Persze mi ezt kitörő örömmel fogadtuk!

Hosszú, várakozással teli időszak következett április elejétől május végéig. Akkor aztán felgyorsultak az események, hiszen eljött az előkészítő óra ideje, május 25.-én. Jól felkészült kollégák Erdély irodalmával, történelmével, földrajzával, néprajzával, az erdélyi magyarság helyzetével, számával ismertették meg kiválasztott diákjainkat. A kiválasztás tanulmányi eredmény és közösségi munka alapján történt. Az erre szánt négy óra a végén még kevésnek is bizonyult ennek a széleskörű ismeretanyagnak a megismertetéséhez. Diákjaink lelkesen jegyzeteltek, figyelmük csak néha- néha lankadt!

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldal 2 / 2
Hirdetés