Ma 2018. szeptember 19., szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
Erasmus

 EU flag-Erasmus vect POS

Mi is az Erasmus+?

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket.

Az Erasmus+ 2014-ben indult egységes európai program az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. Iskolánk a képzés, oktatás terén tud kapcsoldni a progrmahoz, melyben tanulóink, pedagógusaink, egyéb munkatársaink számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg.

A program keretein belül mobilitási tevékenységeken keresztül idegen nyelvű továbbképzések, szakmai látogatások, diákjaink gyakorlati oktatása valósulhat meg. Későbbiek folyamán pedig akár stratégiai partnerségekalakíthatunk ki a programban részt vevő országok között és megalapozhatjuk a szakképzés és a munka világa közötti strukturált együttműködést.

Magyarországon a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 

 

 

Blogok

Ambrus Diána

Horog Zoltán

 Pocsainé V. Veronika

Verasztóné Zs. OrsolyaEligazítás az első kiutazóknak PDF Nyomtatás E-mail

501 elokeszitoMár csak néhány nap és a nyertes 2017-es pályázat júliusi kiutazói elindulnak a ködös Anglia felé. Verasztóné Zsiga Orsolya tanárnő Exeterbe utazik egy nyelvtanfolyamra, Ambrus Diána Canterburyben vesz részt egy tanároknak szervezett kurzuson, ahol fejlesztői szemmel  vizsgálja meg és veti össze tudását az integráció és inklúzió témakörében. Horog Zoltán tanár úr pedig Scarboroughbanban képzi tovább magát módszertani tanfolyamon. Élményeikről folyamatosan olvashatunk majd iskolánk web- és facebook oldalán, valamint a hamarosan induló blogjukon részében.

 
Projektcsapat első előkészítő megbeszélés PDF Nyomtatás E-mail

projektinditoKis csapatunk máris összeült, hogy megbeszélje a teendőket, feladatokat. Megalakítottuk a csütörtök délutáni angol klubunkat, mellyel meg kopott nyelvismeretünket igyekszünk majd csiszolni.

Fontos információk hangoztak el, és projektkoordinátorunk már el is kezdte felvenni a kapcsolatot a képzőintézményekkel. Hamarosan újabb hírekkel szolgálhatunk!

 
Nyertünk!!! PDF Nyomtatás E-mail

uzleti-siker-titka-thumbnail

Örömmel közölhetem a hírt, hogy iskolánk az idei tanévben sikeresen pályázott! Üröm az örömben, hogy az öt pályázó egyikétől meg kell válnunk. A köznevelési munkatársak mobilitása pályázaton 4 fő mobilitása kerül támogatásra. Izgatottan várjuk a további teendőket, szerződéskötés, kurzus, szállás repülőjegy foglalás. Projektindító megbeszélést már a héten tartunk!

 

Kellemes utat és vidám tanulást kívánunk mindannyiuknak!

 
Pályázunk!!! PDF Nyomtatás E-mail

erasmus

Február elsejei határidővel beadásra került az iskola 2018-2019-es Erasmus+ KA1-es pályázati anyaga, amely ha támogatást kaplehetővé válik, hogy kollégáink külföldi tanfolyamokon vegyenek részt.

A megjelölt kurzusok elsősorban az Egyesült Királyságban kerülnek megszervezésre, de olaszországi és spanyolországi kurzusok  is kiválasztásra kerültek. A különböző kurzusok úgy kerültek kiválasztásra, hogy az ott elsajátított ismeretek, módszerek, minél inkább segítse iskolánkban a lemorzsolódás csökkentését. A pályázat lehetőséget kínál nemzetközi kapcsolatok kialakítására, mely által a későbbiekben eredményes együttműkődés alakíthatunk ki akár tanulóink között is.

Hamarosan megkezdődik a pályázat formai és tartalmi értékelése, az eredményről pedig várhatóan május elején kapunk értesítést. 

 
Határidők, információk PDF Nyomtatás E-mail

Határidők

2017. december 15. – az adat- és motivációs lap beküldése

2018. január 5. – az iskola által támogatott jelentkezések kiválasztása és a jelentkezők kiértesítése

2018. február 2. – az intézményi pályázat benyújtása

2018. május – az intézményi pályázatok eredményének kihirdetése

Az adat- és motivációs lap tartalma

  • a jelentkező személyes adatai,

  • kurzusadatok (kurzus címe, fogadó intézmény neve és címe, kiutazás tervezett időtartama és ideje, stb.),

  • valamint a jelentkező szakmai hátterére, a kurzusválasztás indoklására, a kurzussal kapcsolatos elvárásaira és tervezett disszeminációs tevékenységére vonatkozó kérdések.

(A fentieket jól átgondolva és a kurzusadatokat előkészítve érdemes nekiülni az űrlap kitöltésének.)

A jelentkezés elbírálásának szempontjai

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 2
Hirdetés