Ma 2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month szeptember 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Könyvtárhasználati vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

konyvth vetelkedokicsiA helyi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőre április 10-én került sor. A megmérettetést, amely hagyományosan elméleti és gyakorlati feladatokból állt, 14 kollégista vállalta. A feladatlapok javításában Juhászné Németh Éva és Hujber Lajosné vett részt. A pontok összesítésében és a vetélkedő lebonyolításában Ignácz Ágnes segédkezett.
Miután elhangzott egy könyvekről szóló vers Lestár Melinda előadásában (Vesztergom Andrea: Az igaz barát), a résztvevők három fordulóban mérték össze tudásukat. Az első feladatlap

Bővebben...
 
Környezetvédelmi vetélkedő 2014 PDF Nyomtatás E-mail

kornyvet3Március 27-én megrendezésre került kollégiumunkban a már nagy hagyományra visszatekintő Környezetvédelmi vetélkedő.

9 csapat mérte össze tudását. Előre elkészítendő feladatként, műanyag palack újrahasznosításával kellett hasznos tárgyakat készíteniük, amit nagy sikerrel oldott meg valamennyi csapat. Különösen ötletes és esztétikus volt a bizsu kollekció, de készült műanyag palackból seprű, virágváza, lámpabúra tányéralátét és szemetes kuka is. A verseny remek hangulata fokozta a többi feladat, mint a TOTÓ, keresztrejtvény, betűrejtvény megoldását.

Bővebben...
 
Egészséges életmód vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

 

Orbancfu csapat

A kollégisták rendszeresen részt vesznek különböző megyei szintű versenyeken. 2013. november 19-én két csapat képviselte kollégiumunkat Székesfehérváron az „Egészséges életmód, élhető környezet” címmel meghirdetett vetélkedőn. A Cickafark csapat a 6., az Orbáncfű pedig a 8. csoport tagjaiból állt.Cickafark csapat

Előzetes feladatként a csapatnak nevet adó növényt kellet bemutatni, valamint szórólapot szerkeszteni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.  A csapatversenyen totót állítottak össze az egészséges életmódról, elsősegélynyújtásban bizonyították rátermettségüket, környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak ás egészséges ételeket készítettek.

 

 
Mesevetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

mesevetelkedo resztvevoi

Mesevetélkedő

Második alkalommal vettünk részt az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium játékos vetélkedőjén. Csapatunk (Jancsó Veronika, Kuzsel Nikolett, Szajkó Gréta) előzetes feladatokat is megoldott. Rejtvényfejtés során kellett felismerni mesehősöket, ez alapján meghatározni a mese címét, majd a szerzőjét.

A vetélkedőn sokféle feladat várt még a csapatra. Diákjaink egy jó hangulatú versenyen jól teljesítettek.

 
„Ki mit tud?” 2014 PDF Nyomtatás E-mail

P2200013 kIdén február 20-án mutathatták be egyéni és csoportos produkcióikat diákjaink. Most is színes programot tekinthetett meg a közönség. A vállalkozó kedvű kollégisták változatos előadásokkal szórakozatták társaikat és nevelőtanáraikat.

A Diákszínpad tagjai

               -        a Cukrászda (Göllény Csilla, Opre Andrea) és

           -        a Munkaidő után (Kovács Zsolt, Törőcsik Roland, Vinkler István,

                   Zsigmond Gábor) című kabaré jeleneteket adták elő.

Bővebben...
 
Karácsonyi műsor PDF Nyomtatás E-mail

PC190040k

   

Az idei karácsonyi műsort kollégiumunkban a 2-es és 4-es csoport tartotta. Szívhez szóló történetet adtak elő egy család három generációjának karácsony estéjéről. A jelenetben, amelyet a kollégium nevelőtanára, Baksáné Sztanó Mária írt és rendezett, 10 diák szerepelt, társaik pedig a díszletet készítették.

Bővebben...
 
Karácsony előtti kreatív délután PDF Nyomtatás E-mail

mezessutes

Hagyományőrző programjaink egyike a karácsony előtti kreatív délután, ahol a karácsonyi készülődés jegyében diákjainknak lehetősége nyílt a karácsonyi hagyományokkal megismerkedni és kézügyességüket, esztétikai érzéküket próbára tenni.

A kollégium 70-80 diákja próbálta ki ügyességét, kreativitását. Mindenki olyan kézügyességi feladatot választott, ami számára a legjobban tetszett. Volt, aki asztali díszt, volt, aki fenyőfadíszt készített a szobájába vagy szeretteinek ajándékba.

Bővebben...
 
Szavalóverseny 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont.

Ráhangolódásként és a feszültség oldására Bakó Andrea, Mészáros Helga és Pómizs Viktória népdalokat énekeltek. Ezt követően 19 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett: Ignácz Ágnes 5. csoport

II. helyezett: Göllény Piroska 4. csoport

III. helyezett: Bakó Andrea 7. csopot

    Lestár Melinda 8. csoport

A szavalóversenyen részt vettek még:

Baloni Fruzsina, Binder Ramóna, Ekk Rebeka, Jancsó Veronika

Katona Fanni, Keszthelyi Szófia, Király Borbála, Kristóf Dóra

Kuzsel Nikolett, Lestár Melinda, Nagy Veronika, Opre Andrea

Szajkó Gréta, Szakáczki Anita, Kovács Bence, kovács Zsolt

 
Gólyaavató 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

golyaavato1 kMinden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Ebben az évben a fiúk apácának, a lányok papnak öltözve vonultak be a társalgóba.

Bővebben...
 
További cikkeink...
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 9 / 10
Hirdetés