Ma 2018. november 17., szombat, Hortenzia és Gergő napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month november 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Gólyaavató 2014. október 8. PDF Nyomtatás E-mail

Ezen a napon 51 fő új kollégistát avattunk. Minden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Az idei kötelező jelmez:DSCN0916x

Fiúknak: Piroska öltözék (piros köpeny vagy felső, szoknya, kiskosár)

Lányoknak: Farkas jelmez (farok, fül, bajusz)

Aki nem öltözött be, büntetésből színpadot takarított.

A különböző tréfás feladatok megvalósítása után- melyet a közönség hangos szurkolása kísért-az eskütétel következett. A felavatott, megkönnyebbült gólyák megfogadták, hogy udvarias, kedves, szorgalmas tagjai lesznek a közösségnek, és mindent megtesznek azért, hogy öregbítsék a Lorántffy Kollégium hírnevét.

A programot szervezte: az 1. és 6. csoport. További képek a galériában.

 
Gólyahetek 2014 PDF Nyomtatás E-mail

Mint minden évben az idén is megrendeztük a gólyaheteket a kilencedikes kollégiumi diákoknak.

Programok:

Szeptember 11. Városnéző séta, beiktatott feladatokkal

Városnéző séta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 18. Játékos, sportos vetélkedő

Bővebben...
 
KOLLÉGIUMI DIÁK NAP PDF Nyomtatás E-mail

P5290039 kicsiKollégiumunk hagyományaihoz híven minden évben a gyermeknap környékén megrendezi a Kollégiumi Diáknapot, szájhagyományaink szerint a „kolesznap”-ot. Ezen a napon diákjaink és tanáraik az együtt eltöltött évet, az összeszokást, a nehézségeken való felülemelkedést, a kitartást ünneplik játékos, felhőtlen öröm formájában.

Öregdiák találkozó keretében meghívtunk 25 – 30 fő régi kollégistát, akik részt vettek a különböző programokon, és csoportonként 1 - 1 óra kötetlen beszélgetés formájában meséltek a régi élményeikről és jelenlegi sikereikről, eredményeikről.

Bővebben...
 
Kollégiumi Diák Nap PDF Nyomtatás E-mail

 

 

Kollégiumi Diák Nap

 

2014. 05. 29.   15h – 21h

Bővebben...
 
Ballagás 2014 PDF Nyomtatás E-mail

Az idei tanévben is megrendeztük kollégiumunkban a ballagási ünnepséget. ballagás kicsiA ballagókat szívhez szóló műsorral búcsúztatták társaik. Az ünnepség alatt került sor a kiváló kollégista címek és a nevelőtestületi dicséretek kiosztására az arra érdemes tanulóknak.

A 2013/14-es tanévben a Kiváló Kollégista címet a következő diákok nyerték el:

Bővebben...
 
Könyvtárhasználati vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

konyvth vetelkedokicsiA helyi könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőre április 10-én került sor. A megmérettetést, amely hagyományosan elméleti és gyakorlati feladatokból állt, 14 kollégista vállalta. A feladatlapok javításában Juhászné Németh Éva és Hujber Lajosné vett részt. A pontok összesítésében és a vetélkedő lebonyolításában Ignácz Ágnes segédkezett.
Miután elhangzott egy könyvekről szóló vers Lestár Melinda előadásában (Vesztergom Andrea: Az igaz barát), a résztvevők három fordulóban mérték össze tudásukat. Az első feladatlap

Bővebben...
 
Környezetvédelmi vetélkedő 2014 PDF Nyomtatás E-mail

kornyvet3Március 27-én megrendezésre került kollégiumunkban a már nagy hagyományra visszatekintő Környezetvédelmi vetélkedő.

9 csapat mérte össze tudását. Előre elkészítendő feladatként, műanyag palack újrahasznosításával kellett hasznos tárgyakat készíteniük, amit nagy sikerrel oldott meg valamennyi csapat. Különösen ötletes és esztétikus volt a bizsu kollekció, de készült műanyag palackból seprű, virágváza, lámpabúra tányéralátét és szemetes kuka is. A verseny remek hangulata fokozta a többi feladat, mint a TOTÓ, keresztrejtvény, betűrejtvény megoldását.

Bővebben...
 
Egészséges életmód vetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

 

Orbancfu csapat

A kollégisták rendszeresen részt vesznek különböző megyei szintű versenyeken. 2013. november 19-én két csapat képviselte kollégiumunkat Székesfehérváron az „Egészséges életmód, élhető környezet” címmel meghirdetett vetélkedőn. A Cickafark csapat a 6., az Orbáncfű pedig a 8. csoport tagjaiból állt.Cickafark csapat

Előzetes feladatként a csapatnak nevet adó növényt kellet bemutatni, valamint szórólapot szerkeszteni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.  A csapatversenyen totót állítottak össze az egészséges életmódról, elsősegélynyújtásban bizonyították rátermettségüket, környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak ás egészséges ételeket készítettek.

 

 
Mesevetélkedő PDF Nyomtatás E-mail

mesevetelkedo resztvevoi

Mesevetélkedő

Második alkalommal vettünk részt az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium játékos vetélkedőjén. Csapatunk (Jancsó Veronika, Kuzsel Nikolett, Szajkó Gréta) előzetes feladatokat is megoldott. Rejtvényfejtés során kellett felismerni mesehősöket, ez alapján meghatározni a mese címét, majd a szerzőjét.

A vetélkedőn sokféle feladat várt még a csapatra. Diákjaink egy jó hangulatú versenyen jól teljesítettek.

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 9 / 10
Hirdetés