Ma 2019. január 19., szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Kollégiumi események

previous month január 2019 next month
H K SZ CS P SZ V
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Friss hírek
Legek versenye PDF Nyomtatás E-mail

IMG 08352015. 01. 27-én rendeztük meg a Legek versenyét a kollégiumban.

A vidám vetélkedőt élvezték a versenyzők, a közönség pedig kellemesen szórakozott. A következő kategóriákban hirdetett győztest a zsűri.

Bővebben...
 
Karácsonyi ünnepi műsor PDF Nyomtatás E-mail

PC180062

Karácsonyi műsorunk (2014. december 18.) a szeretetről, az egymásra figyelésről, a másokkal való törődésről, az adni tudás öröméről szólt. Ezeket az érzéseket fejezték ki a versek, az énekkar előadásában megszólaló dalok, és O. Henry: Háromkirályok ajándéka című jelenet is. Az ünnep fényét emelte a tanulóink által előadott keringő. A műsort a 3-as és 4-es csoport szervezte, de a 30 szereplő között ott voltak az 1-es, 2-es, 5-ös és 6-os csoport tagjai is. Segítő tanárok: Juhászné Németh Éva, Szabó Éva, Schuszterné Lakk Katalin.

 
Mesevetélkedő” 2014. november 26. PDF Nyomtatás E-mail

Munkában vagyunk!A székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola Kollégiuma idén is megrendezte a már hagyománnyá vált mesevetélkedőét a megyei kollégiumok tanulói részére. Mi Lórisok is évek óta szívesen veszünk részt rajta.

Idei csapatunk tagjai: Farkas Fanni, Göllény Csilla, Ignácz Ágnes és Szabó Nóra voltak. A csapatot felkészítette Heincz Ibolya.

A vetélkedő témája:   Varázslatos mesék napkeletről.

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

Sportélet – 2014/15

Ebben a tanítási évben a Lóri kollégisták életében újjá szerveződött a sportélet. Több mozgás program közül választhatnak az itt lakó diákok. Többek között:

-        AsztaliteniszPB250035

-        Foci

-        Kondi

-        Gerinctorna

-        Aerobik

Ez évben első alkalommal rendeztük meg az asztalitenisz házi bajnokságot, 2014 november 24.-én. A legjobbak voltak: Marschall László, Perger Ákos, Kovács Bence és Suta Béla.P4150020

 
„Egészséges életmód, élhető környezet” PDF Nyomtatás E-mail

A kollégisták rendszeresen részt vesznek különböző megyei szintű versenyeken. 2014. november 18-án egy kis csapat képviselte kollégiumunkat Székesfehérváron az „Egészséges életmód, élhető környezet” címmel meghirdetett vetélkedőn.A csapat

A vetélkedő 2014. november 18-án (kedden) 15.00 órakor kezdődött. A verseny az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára, valamint a környezet értékeinek megóvására szeretné felhívni a megye kollégistáinak figyelmét.

Az idén kilenc csapat mérte össze tudását, hét megyei kollégiumból érkezett nevezés.

A vetélkedő két részből állt:

Az egyik előzetes feladatHermann Ottó élete és munkássága” címmel faliújság készítése. A faliújságot Quispe-Cruz Viviana készítette el.

Bővebben...
 
Szavalóverseny PDF Nyomtatás E-mail

A kollégiumi élet egyik legrégebbi hagyománya a szavalóverseny, melyet ebben az évben is november hónapban rendeztünk meg. A verseny lebonyolításának a könyvtár adott otthont. 10 szavaló adta elő a kedvenc versét. A szavalók kellemes percekkel, maradandó élménnyel ajándékozták meg a jelenlévőket.

Mindenkinek oklevéllel és apró ajándékkal köszöntük meg a részvételt.

A szavalóverseny erdménye

I.helyezett:     Ignácz Ágnes

II. helyezett:   Göllény Csilla

III. helyezett: Muzslai Csenge

DSCN1003

 

Gratulálunk!

 
Gólyaavató 2014. október 8. PDF Nyomtatás E-mail

Ezen a napon 51 fő új kollégistát avattunk. Minden új kollégista életében nagy esemény a gólyaheteket záró gólyaavató, hiszen szeretnének minél előbb túlesni a „megpróbáltatásokon”. A leendő gólyáknak előírt „öltözékben” kell megjelenniük a jeles napon. Az idei kötelező jelmez:DSCN0916x

Fiúknak: Piroska öltözék (piros köpeny vagy felső, szoknya, kiskosár)

Lányoknak: Farkas jelmez (farok, fül, bajusz)

Aki nem öltözött be, büntetésből színpadot takarított.

A különböző tréfás feladatok megvalósítása után- melyet a közönség hangos szurkolása kísért-az eskütétel következett. A felavatott, megkönnyebbült gólyák megfogadták, hogy udvarias, kedves, szorgalmas tagjai lesznek a közösségnek, és mindent megtesznek azért, hogy öregbítsék a Lorántffy Kollégium hírnevét.

A programot szervezte: az 1. és 6. csoport. További képek a galériában.

 
Gólyahetek 2014 PDF Nyomtatás E-mail

Mint minden évben az idén is megrendeztük a gólyaheteket a kilencedikes kollégiumi diákoknak.

Programok:

Szeptember 11. Városnéző séta, beiktatott feladatokkal

Városnéző séta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeptember 18. Játékos, sportos vetélkedő

Bővebben...
 
KOLLÉGIUMI DIÁK NAP PDF Nyomtatás E-mail

P5290039 kicsiKollégiumunk hagyományaihoz híven minden évben a gyermeknap környékén megrendezi a Kollégiumi Diáknapot, szájhagyományaink szerint a „kolesznap”-ot. Ezen a napon diákjaink és tanáraik az együtt eltöltött évet, az összeszokást, a nehézségeken való felülemelkedést, a kitartást ünneplik játékos, felhőtlen öröm formájában.

Öregdiák találkozó keretében meghívtunk 25 – 30 fő régi kollégistát, akik részt vettek a különböző programokon, és csoportonként 1 - 1 óra kötetlen beszélgetés formájában meséltek a régi élményeikről és jelenlegi sikereikről, eredményeikről.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 10 / 12
Hirdetés