Ma 2018. július 21., szombat, Dániel és Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month július 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 26 1
week 27 2 3 4 5 6 7 8
week 28 9 10 11 12 13 14 15
week 29 16 17 18 19 20 21 22
week 30 23 24 25 26 27 28 29
week 31 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Közönségtalálkozó a Lorántffyban PDF Nyomtatás E-mail


Tegnap iskaltolánkban közönség találkozót szerveztünk a DUNAFERR férfi kézilabda csapat tagjaival.

A kíváncsi diáksereg kérdéseit Bocskai Zsuzsanna 11/5. osztályos tanuló tolmácsolta a vendégek felé. A kézisek a junior és felnőtt csapatból érkeztek hozzánk, bemutatkozásuk után meséltek a kezdetekről, a mindennapi edzések fáradalmairól, a kézilabdázás helyzetéről városunkban és nem utolsósorban a rájuk váró mérkőzésekről. Szó esett a - nem túl sok - szabadidejükről és kedvenc ételeikről is.

Köszönjük Bocskai Zsuzsanna munkáját és köszönjük a kézilabdások részvételét.

 
Szalagavató PDF Nyomtatás E-mail
Iskolánk 2011. január 14-én, pénteken 17 órától szalagavatót rendezett végzős diákjai számára a Főiskola tornacsarnokában. Négy szakközépiskolai osztály (egészségügy, egyéb szolgáltatások, vegyipar, iparművészet szakmacsoportosok) valamint négy szakképzésben tanuló osztály (ápoló, divat és stílustervező, vegyipari technikus, női szabó, fodrász, ápolási asszisztens szakmát tanuló) mintegy 150 diákjának tűzték fel a tanulmányok végének közeledtét jelző szalagot az ünnepség keretében.
 
A rendezvény programja:
-Őszi Attila igazgató köszöntője
-szavalat
-szalagtűzés
-a végzősök műsora
-közös vacsora a Club Heaven étteremben
-szalagavató bál a Club Heavenben
 
Karaoke show PDF Nyomtatás E-mail

KARAOKE SHOW


2010. december 1-én
iskolánk 5. szinti beugrójában karaoke showt rendezünk!!!

Bővebben...
 
Határtalanul! PDF Nyomtatás E-mail

 

 
 
alt2010 januárjában pályáztunk az Apáczai Közalapítvány Határtalanul! pályázatára, hogy elmehessünk Erdélybe, egy tanulmányi kirándulásra. Áprilisban egy nyugodt tanórán tanáraink megleptek egy jó hírrel: megnyertük a pályázatot!
Hatalmas sikítás közepette fogadtuk az örömhírt. Az elkövetkező napok azzal teltek, hogy kérdésekkel bombáztuk tanárainkat a kirándulással kapcsolatban.
A lelkesedés még most is hatalmas főleg, hogy közeledik az indulás napja.
Az előkészítő órán megismerkedhetünk Erdély kultúrájával, történelmével, irodalmával, hogy ha odaérünk, viselkedésünk ne hozzon szégyent a magyarokra. Reméljük új kapcsolatokat építhetünk ki, és élményekkel gazdagon térünk haza, mind a negyvenhárman!
 
Tanács Diána 9/1
 
Éjszakai sportnap PDF Nyomtatás E-mail

Március 25. csütörtök


Este 8  és hajnali 5 óra között éjszakai sportnapon vehetnek részt a vállalkozó kedvű diákok és tanárok. A  sportolás fáradalmait internetszobában, teaházban, filmklubban pihenhetik ki.

 
Lorántffy-napok PDF Nyomtatás E-mail


A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban március 25. és  április 1. között   kerül megrendezésre  a két évtizedes múltra visszatekintő hagyományos Lorántffy-napok rendezvénysorozata.

 

A színes program kavalkád több nagyobb esemény köré csoportosul:iskolagála, vetélkedők, versenyek napja, múzeumi nap, húsvéti készülődés.

 

Ízelítő a programokból:

 

Március 24-26-ig a diákigazgató választás előkészületei zajlanak a tanórák közötti szünetekben.

 

Március 25. csütörtök

 

 

Este 8  és hajnali 5 óra között éjszakai sportnapon vehetnek részt a vállalkozó kedvű diákok és tanárok. A  sportolás fáradalmait internetszobában, teaházban, filmklubban pihenhetik ki.

 

 

Bővebben...
 
Szalagavató 2010 PDF Nyomtatás E-mail

 

  Végzős diákjaink részére minden tanévben megtartjuk a SZALAGAVATÓT, ami felejthetetlen emlék a negyedikesek számára. Ekkor tűzzük fel ruhájukra a szalagot, s ekkordöbbennek rá, hogy milyen hamar eltelt a diákélet.

Iskolánkban 2010. január 15-én 16 órai kezdettel tartottuk meg a SZALAGAVATÓT, a Dózsa Mozi Centrum nagytermében.

 

Hat végzős osztály tanulói, tanárai, szülők, hozzátartozók készültek izgatottan a pénteki szalagavató ünnepségre. Leendő vegyész, könnnyűipari, szolgáltatóipari, egészségügyi szakemberek, szakközépiskolás, szakiskolás diákok közel százötvenen jutottak el tanulmányaik egyik szakaszának befejezéséig.

Bővebben...
 
AIDS-prevenció a Music TV -vel PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk - mint egészségügyi szakképző intézmény is - fontosnak tartja a diákok felelős szexuális magatartásra nevelését.

Az ifjúsági Vöröskereszt kortársképző, egészségnevelő munkájában nagy figyelmet szentel az AIDS-prevenciónak.

 

Ez a két szándék találkozott, és 2009. november 10-én  14 órától az Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében AIDS-prevenciós foglalkozást tartottak  a témában a Lorántffy iskola diákjainak az iskola 102-es termében.

Bővebben...
 
Gólyatábor 2009/2010 PDF Nyomtatás E-mail


Iskolánkban augusztus végén került megrendezésre a szokásos Gólyatábor. A kilencedikesek ismeretséget köthettek - számos program  keretében - leendő tanáraikkal, diáktársaikkal. 
Kézműves foglalkozások, reformételkészítés, sportvetélkedők, bemutatók színesítették a két napot. Természetesen nem maradhatott el az esti koncert  sem.
A képek a táborról megtekinthetőek Képgalériánkban.

 
Lori napok 2009 PDF Nyomtatás E-mail

 

A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban április 6-8. között tartjuk meg a két évtizedes múltra visszatekintő hagyományos Lorántffy Napok rendezvénysorozatát.
 A színes programkavalkád több nagyobb esemény köré csoportosul:
                       iskolagála, múzeumi nap, vetélkedők napja, húsvéti készülődés.
 
Ízelítő a programokból:
 
Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314KövetkezőUtolsó »

Oldal 13 / 14
Hirdetés