Ma 2017. október 24., kedd, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month október 2017 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

HirdetésKépzéseink 2017/2018-as tanévben

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Múzeumi nap PDF Nyomtatás E-mail
muzeuminap1

Ma (2016.03.22) diákjainkat múzeumlátogatásra vittük. Voltak, akik a szocreál tanösvény teljesítése után az Intercisa Múzeumba látogattak el. De a többség a főváros valamelyik közgyűjteményét kereste fel. Voltak diákjaink, akik ellátogatak a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Varázskastély elnevezésű interaktív kiállítására, majd a Terror Háza Múzeumba. Volt iskolánkból látogatók a Budapest töréneti, Hadtörténeti, a Földrajzi és a Mezőgazdasági Múzeumban, de volt aki a Csodák Palotáját, vagy éppen a Nagytétényi Kastély múzeumot tekintette meg.
Reméljük, senki nem bánta meg a döntését!

Köszönjük az osztályfőnökök, kísérő tanárok szervező munkáját és a diákok lelkesedését.  

 muzeuminap2
 muzeuminap3
 muzeuminap5
 
DÖK-nap PDF Nyomtatás E-mail

dok

A DÖK-nap a hagyományoknak megfelelően a diákigazgató beiktatásával indult. A pénteki választáson végül Anita, a 11/3-as osztály jelöltje szerezte meg a győzelmet, így a mai nap eseményeit ő irányította. A nap folyamán mindenki megtalálhatta a neki tesző elfoglaltságot.

tarsasAmbrus Dia tanárnő játszóházat működtetett, a tornateremben sportos és játékos programok váltották egymást (kidobó, óriás társas), a műfüves pályán kispályás focibajnokság zajlott, de volt dartsvesreny, karaoke, puzzle, is. ujraelesztesCsilléry Viktor vezetésével újraélesztési gyorstalpaló tanfolyamra is sor került. 

Majd a Dunaújvárosi Hivatásos

Tűzoltóparancsnokság egyik egysége látogatott el hozzánk, elsősorban azért, hogy a közösségi szolgálatról adjon felvilágosítást.

Bővebben...
 
Tanulmányi kirándulás PDF Nyomtatás E-mail

Március 17-én iskolánk szabó (2/12/A) és bőrdíszműves (2/10/A) tanulói tanulmányi kiránduláson vettek részt. A kiránduláson a kunszentmiklósi székhelyű Temaforg gyárat látogatták meg, amelynek 1985-től a nemszőtt kelmék előállítása a fő profilja.
Köszönjük a lehetőséget.

kunszentmiklos tanulmanyikir

 
Pénz7 PDF Nyomtatás E-mail

penz7Magyarország is csatlakozott az Európai Pénzhét (avagy European Money Week) közel 30 országot átfogó kezdeményezéséhez. Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, rangos előadásokkal és diákok látványos produkciójával kezdődött el a mai nap folyamán a második magyarországi „Pénz7”.

A március 7-11. között zajló pénzügyi témahéten a diákok megismerkedhet  az őket is érintő hétköznapi pénzügyi témákkal. A március 7-én kezdődő program rendhagyó, játékos, szemléltető eszközöket felsorakoztató óráin a pénzügyi tervezés megalapozása mellett a megtakarításokkal kapcsolatos alapismeretek átadása a cél.

 
Kiállítás és eredményhirdetés PDF Nyomtatás E-mail

A Közismereti Hét záróeseménye volt a csütörtöki kiállításmegnyitó és az azt követő eredményhirdetés.
pahifeketeA kiállítás Páhi-Fekete Noémi képzőművész (nem mellesleg iskolánk rajztanára) korai munkáiból mutat meg egy csokorra valót. A tárlatot, amely a hónap végéig tekinthető meg iskolánk Galériájában, Rohonczi Istvánné nyitotta meg. A megnyitót Opre Andrea (2/10/a) éneke színesítette.


Az eredményhirdetésen a Közismereti Hét keretében megrendezett versenyek legjobbjait és a legaktívabb osztályt jutalmaztuk. Ez utóbbi címet a 11/1-2 osztály (ofő: Baranyi Hajnalka tanárnő) nyerte el az idén.

 

 

nyertesosztaly

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 
Közismereti hét - előadás PDF Nyomtatás E-mail

Horog Zoltán tanár úr előadását külön is ajánljuk az érdeklődő diákok figyelmébe.

matematikaeloadas

 
Közismereti hét PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk a héten rendezi meg a már hagyományosnak mondható közismereti hetét. A hét témája a reneszánsz kor. Különböző feladatok várják a diákokat a hét folyamán, ahol irodalomi, matematikai, biológiai, fizikai, történelmi ismereteiket hasznosíthatják. A mozgás sem maradhat ki a programból kosárlabda és kidobóverseny kerül megrendezésre.

A közismereti hét keretében több előadó is iskolánkba látogat, hogy színvonalas előadás tartson fizikából, művészetekből, vagy éppen informatikából. Az eredményhirdetés csütörtökre várható a nagyszünetben, Páhi- Fekete Noémi kiállítás megnyitójával egybe kötve. A részletes program alább látható.

kozismeretihet

 
Workshop Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

hosz     „A múzeumok a múltat őrzik meg, a hulladékgazdálkodók a jövőt.” (T. Ansons)

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

 

A fenti, elgondolkodtató mondattal kezdődött a „Szemléletformálás iskolák és hulladékgazdálkodó vállalkozások helyi együttműködésével” című workshop, amelyen 2016. február 18-án vettem részt Budapesten.

A szervezők – Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége - beszámoltak róla, hogy pályázatot nyertek az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságánál. Ennek köszönhetően 5 megye 8 településére terjesztenek ki egy környezetvédelmet elősegítő kommunikációs programot, amely mögé állt a Herman Ottó Intézet szakképzési igazgatósága is. Az öt megye között szerepel Fejér megye is.

Az előadásra olyan általános és középiskolai tanárokat vártak, akik környezetvédelmet vagy ahhoz kapcsolódó témát oktatnak, illetve a környezeti nevelésben vesznek részt. A cél nyilvánvaló: a diákok informálása, környezeti nevelése, szelektív gyűjtésre szoktatása.

Bővebben...
 
Carissa kupa PDF Nyomtatás E-mail

defi-adato-dlsz-2016A Carissa Kupán több diákunk is teljesített közösségi szolgálatot. A kupa jótékony célt szolgált, minél több létesítményt életmentő készülékhez jutatni.

Tavaly a XIII. Carissa Kupa jótékony gyűjtésének köszönhetően a Dunaújváros Sportcsarnok kapott egy új, modern életmentő
defibrillátort, most pedig végső helyére került a második készülék is, mely 2016. február 17-től, a Dunaújvárosi Egyetemet és környékét teszi biztonságosabbá. Az alábbi térképen látható

Bővebben...
 
PDF Nyomtatás E-mail

 

FARSANGfarsang2015

Iskolánkban 2016. február 11- én kerül sor a farsang megrendezésére. Várjuk az ötletes jelmezeket, a vállalkozó kedvű osztályok fellépését.

A jelmezverseny fő díja egy torta, de további értékes nyeremények és gazdára várnak!

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 3 / 13
Hirdetés