Ma 2017. október 21., szombat, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Széchenyi 2020

Szakképzés Eu Hete

Iskolai események

previous month október 2017 next month
H K SZ CS P SZ V
week 39 1
week 40 2 3 4 5 6 7 8
week 41 9 10 11 12 13 14 15
week 42 16 17 18 19 20 21 22
week 43 23 24 25 26 27 28 29
week 44 30 31

Pályázat

Határtalanul

Hirdetés

HirdetésKépzéseink 2017/2018-as tanévben

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player
Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Lorántffy Hét I. felvonás PDF Nyomtatás E-mail

Imi és a kulcs2015. március 30-án, hétfőn a DÖK-nappal kezdődött el a Lorántffy Hét programsorozata. Az előző héten került sor a diákigazgató-választási kampányra, melynek során heves küzdelem dúlt az iskola falai között. A három 11. évfolyamos (szakközépiskolai) osztály jelöltje mérkőzött meg a címért: Imi (11/1), Betti (11/2) és Gréti (11/3). Végül a pénteki (2015. március 27.) választások során szoros küzdelemben Imi szerezte meg a szavazatok többségét és ezzel a diákigazgatói címet is. Hétfőn reggel a diákigazgató, azaz Imi, a bötyár beiktatásával kezdődött a nap a tornateremben. 

Bővebben...
 
Mesélő kövek geotúra PDF Nyomtatás E-mail

geotúra2015. március 22-én, a víz világnapján iskolánk maroknyi csapata (12 diák+5 pedagógust) részt vett egy a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség által szervezett "Miről mesélnek a kövek?" elnevezésű teljesítménytúrán.

 

Bővebben...
 
Közismereti Hét iskolánkban PDF Nyomtatás E-mail

2015. március 3-5. között a közismereti munakközösség tanárai szerveztek különböző programokat iskolánk diákjainak elsősorban a középkor témakörében. Kedden több kiállítás is nyílt a Lorántffy Galériában: a humán munkaközösség az előzetes feladatokra érkezett pályaműveket állította ki, a természettudományos munkaközösség a Fény Nemezetközi Évéhez kapcsolódó kiállítást rendezett. Diákjaink emellett különféle feladatokkban mutathatták meg, ki a legügyesebb (matematika, trubadúrdalíró verseny, középkori műveltségi totó, művészettörténeti totó), érdekes természettudományos (fizikai, kémiai, biológiai) bemutatókon, előadásokon vehettek részt, és megnézhettek egy közékori témájú filmet is. Mindeközben a tornateremben kidobó verseny zajlott.

tanc

 

lovagokA szerdai napon a tetteké volt a főszerep, a nagyszünetben egy remek nyitótánc után az osztályok lovagjai középkori lovagi tornán mérhették össze ügyességüket. A legügyesebb lovag, a 12/3-as osztály diákja, Szabó Bianka lett.

Gratulálunk :)

 
I. Városi Diákkupa PDF Nyomtatás E-mail

foci2

A dunaújvárosi Városi Diákönkormányzat 2015. február 27-én első alkalommal rendezte meg az I. Városi Diákkupa elnevezésű labdarúgó versenyét. Iskolánk egy lány és egy fiú csapattal is képviseltette magát az eseményen. Igaz egyik csapatunk sem lett helyezett, mi így büszkék vagyunk rájuk.

A győzteseknek pedig gratulálunk!foci1

 
Gyalogolj a vízért! PDF Nyomtatás E-mail

gyalogoljavizert2

2015. február 28-án iskolánk 15 diákja és 7 pedagógusa (összesen 25 fő, hiszen 3 külsős is csatlakozott hozzánk) teljesítette a Gyalogolj a vízért! akcióprogramot, amely a Víz világnapjához kapcsolódik. A borús idő és a sáros útviszonyok ellenére mindenki jól érezte magát, értékes tapasztalatokkal és - reméljük - barátságokkal gazdagodott. A gyalogtúra során a rácalmási Duna-holtágat kerestük fel, majd átsétáltunk a szigetre is. Mi így búcsúztattuk a telet.
A fotókat elsősorban Molnár Gyulának köszönjük. Néhány felvételt Marczona Tamás készített, az ő munkáját is köszönjük.

 
Valentin nap PDF Nyomtatás E-mail

valentinMi ma (2015.02.13) tartottuk a Valentin-napot , tekintettel a tanítás rendjére. Szerettük volna megválasztani az iskola szerelmespárját, de idén szerelmespárjaink szégyenlőssége miatt ez a program elmaradt. Reméljük, jövőre lesznek bátor szerelmesek . A sütiversenyre két pályamunka érkezett (Lilla és Adriána alkotása), amelyek közül szakértő zsűri (Dávid, Gerő és Máté) választotta ki a győztes alkotást. Végül a külcsín döntött, így Adriána sütije lett az I. helyezett. Gratulálunk! A nap folyamán Cupido Szolgálatot is működtettünk, azaz Betti és Klaudia Valentin-napi üzeneteket kézbesített.cupidoszolgalat
 Köszönjük a munkájukat.

 
Ébresztő-óra PDF Nyomtatás E-mail

Ébresztő-óra

Iskolánk csatlakozott az UNICEF Magyar Bizottságának első országos iskolai programjához. Az Ébresztő-óra elnevezésű program keretében az UNICEF által kiképzett előadók tartanak interaktív előadásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozás témá​i​:​ ​gyermekjogok,​ ​gyermekek helyzete a világban​, gyermekekkel szembeni erőszak.

Hozzánk 2015. február 19-én érkeznek az UNICEF előadói, hogy egy csapatnyi diákunkat ráébresszék, hogy meddig mehetnek el másokkal szemben, és milyen védelem illeti meg őket. Eközben reméljük, megtanulják, hogy mi az, amit itthon természetesnek veszünk, pedig más országokban elérhetetlen, illetve, hogy hol találnak segítséget olyan helyzetben, ami már reménytelennek tűnik, és mit tehetnek, amikor tehetetlennek érzik magukat.

 
Együtt Szaval a Nemzet PDF Nyomtatás E-mail

szavalegyutt

A magyar kultúra napja alkalmából mi is csatlakoztunk az 'Együtt Szaval a Nemzet' elnevezésű kezdeményezéshez. 

Iskolánkban 2015.01.22-én délelőtt 10 órakor négy osztálynyi diák szavalta el Jordán Tamás irányításával a Himnusz első strófáját és a teljes Szózatot. 
A szavalatról videofelvétel is készült, amelyet később feltöltünk az internetre is smile hangula

 
Kulturális seregszemle a gimiben PDF Nyomtatás E-mail

Iskolánk is képviseltette magát a Széchenyi Gimnázium 22. alkalommal meghirdetett A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁHOZ kötődő megmérettetésein. Harcsa Barbara versmondóként lépett a zsűri elé, illetve több tanulónk is indult a rajzpályázaton. 
A rajzosok közül BAKSA METTA, végzős művészeti szakmacsoportos diákunk többekkel együtt arany díjat kapott.


Gratulálunk!

 
Karácsony 2014 PDF Nyomtatás E-mail

karácsony

 

A hagyományoknak megfelelően a téli szünet előtti utolsó tanítási napon került sor karácsonyi ünnepségünkre, amely idén is meghitt, családias hangulatban zajlott. A műsort Molnárné Szabó Edina és Lehoczkyné Tesinszki Rita tanárnő szervezte, a szereplők végzős diákok voltak (12/1-2). A műsorban fellépett még Nagy Szimonetta (2/12/a) is, aki éneklésével varázsolta el a közönséget. A műsor díszletét a tegnapi karácsonyfa-díszítő verseny fái adták, mivel csak késő délelőtt kerültek elszállításra. 

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 6 / 13
Hirdetés