Ma 2018. július 17., kedd, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Szakmák éjszakája

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month július 2018 next month
H K SZ CS P SZ V
week 26 1
week 27 2 3 4 5 6 7 8
week 28 9 10 11 12 13 14 15
week 29 16 17 18 19 20 21 22
week 30 23 24 25 26 27 28 29
week 31 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Diákélet

 Az iskola falai között tartalmas és színes diákélet folyik. Szép hagyományokat teremtettünk az évek folyamán, amelyeket időről-időre ápolunk, és újakkal bővítjük. A diákélet hagyományaiból adódó tanórán kívüli program a gólyaavató, szalagavató, farsangi bál, a Lorántffy Napok eseménysorozata, melyben gálaműsor, komoly és tréfás vetélkedők, szakmai előadások, divatbemutatók, sportversenyek zajlanak több napon keresztül. 

    Aktívan veszünk részt a város kulturális és sportéletében. Szívesen megyünk a más iskolák által szervezett versenyekre, ahol diákjaink szépen megállják a helyüket. Természetesen - mint minden iskolában - nálunk is működik a DÖK a diákok nem kis örömére, fő céljaik az iskolai élet színesítése, programok szervezése, diákjogok, érdekvédelem biztosítása.
 
A diákönkormányzat elnöke: Falusi István 11/1 osztályos tanuló.

A DMSP, azaz a diákmozgalmat segítő pedagógusl Miklósity Szőke Zsuzsanna tanárnő.Önkéntesen a tiszta Magyarországért PDF Nyomtatás E-mail

teszeddLogo2013 Szept14

 
Idén iskolánk is csatlakozott a TeSzedd! önkéntes akcióhoz. Sajnos, az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, mivel egész délelőtt kitartóan esett az eső alt Emiatt a mi akciónk sem volt eredményes, bár volt néhány elszánt önkéntes, aki így is megjelent a gyülekezési pontnál alt  Nekik köszönjük a lelkes hozzáállást!
Jövőre újra belevágunk!
 
Leiner Laura dedikál PDF Nyomtatás E-mail

 

A Szent Johanna gimi (röviden SzJG) egy nyolc részből felépülő ifjúságiregény-sorozat, melynek alkotója Leiner Laura magyar írónő. A naplóregény-sorozat főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium, a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium tanulója. A sorozat köteteinek kiadója a Ciceró Könyvstúdió. Az első kötet 2010-ben jelent meg, míg az utolsó, két kötetből álló rész kiadására 2013-ban került sor.

 A rajongók számára jó hír, hogy Leiner Laura dedikál iskolánkban a holnapi nap folyamán. Ezzel egyidőben természetesen a kötetek megvásárolhatók lesznek a Libri könyvkereskedés jóvoltából.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!!! 

 

2013. Június 21. 13:00-14:30
Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Dunaújváros, Radnóti Miklós u. 6.

 
Sportnap PDF Nyomtatás E-mail

Most már biztosan kijelenthetjük, hogy véget ért a tanév. Mi a szokásoknak megfelelően sportnappal búcsúztunk tőle:)

Aerobikkal indítottunk Kovács-Erdősi Vera tanárnő vezetésével, a nap fő látványossága Jakab Zoltán tanár úr lovas bevonulása. A lovak egész nap nálunk vendégeskedtek. Voltak, akik főztek és minden osztály versenyeken vett részt, ahol ügyességi, logikai és testet megmozgató feladatokkal találkozhattak a diákok.

A versenyeken a 10/1-es osztály teljesített legjobban, a kispályás focibajnokság győztese a 10/2-es osztály, a főzőversenyt pedig a 9/1-es osztály nyerte meg. Gratulálunk a győzteseken kívül minden diáknak és tanárnak, aki a hőség ellenére lelkesen helytállt ezen a napon is! 

 
Ballagás 2013 PDF Nyomtatás E-mail

ballagas

Elballagtak végzőseink...

Iskolánkban a ballagás május 3-án délután 14:00 kor volt. A ballagók a szokásokhoz híven elbúcsúztak az iskolától, utoljára végigballagtak az oly sokat látott folyosókon.

 

Az ünnepségen a ballagók nevében Mészáros Alex 12/3 tanuló búcsúzott.

A képes beszámolót Bognár Attila készítette.

 
Parlamenti különórán jártunk PDF Nyomtatás E-mail

 Jánoki Szimonetta (11/1) élménybeszámolója:

 

 Március 18-án reggel izgatottan sietett mindenki a 11.-es évfolyamból a vasútállomásra, hogy  vonatra  üljünk és  Budapestre utazzunk. A vonaton mindenki arról beszélt, vajon milyen lesz, mit  fogunk csinálni.  9 óra előtt érkeztünk a  Déli pályaudvarra. Onnan metróval átmentünk a Kossuth  térre, ahol kaptunk  egy kis szabadidőt. Negyed 11-kor találkoztunk a Parlament bal oldali  kapujánál.

 

Bővebben...
 
Gála 2013 PDF Nyomtatás E-mail

 

2013. március 25-én délután a zord időjárás ellenére újra gálával kedveskedtünk a szülőknek, diákoknak és az iskola dolgozóinak. A műsor színes volt, ennek bizonyítékaként íme néhány kép:) 
A gála záróakkordjaként hirdették ki a már korábban meghirdetett logó-, tárgy- és divattervezési pályázat eredményét. 
A logótervezés nyertese Kónicz Boglárka 11/1 osztályos tanuló lett. A logó olyan címketerv volt, amin a JLC ( 'Jó Lóris Cucc') feliratnak kellett szerepelnie.


A divattervező rajzpályázat nyertesei számára tanműhelyünkben elkészítették a terveiket.

 

Itt Basilides Anna (12/1) lett a 3., Vászon Angelika (12/1) 2. lett és Schnee Dóra (1/13/d) győzött. 

 

A tárgykészítő pályázat 3. helyezettje Fridrich Veronika 9/1 osztályos tanuló lett, közönségdíjas Bán Marianna 1/13/d osztályos tanuló lett, az 1. helyet Nagy Bíborka és Szűcs Noémi 11. évfolyamos bőrdíszműves diáklányok nyerték, akik közösen készítettek egy bőrtáskát bőrkabátból. 

Gratulálunk:)

 
DÖK nap PDF Nyomtatás E-mail

altMa került sor az iskolánkban nagy múltra visszatekintő diákönkormányzati napra . A napot a pénteken megválasztott diákigazgató beiktatásával kezdtük, majd változatos programokkal vártuk a diákokat.  Lehetett focizni, filmet nézni, különböző játékokat játszani kipróbálni vagy az Újvárosi DrogAmbulancia előadásán részt venni. A színes programok keretében gyorsan telt az idő, a délutáni gálán pedig mindenki megmutathatta rejtett képességeit.

A készült felvételek megtekinthetők galériánkban.

 
Verseny felhívás PDF Nyomtatás E-mail

 

KEDVES LÓRIS DIÁKOK!

Kérünk Benneteket, hogy minél többen vegyetek részt a kristálynövesztő versenyünkben,
amelynek eredményhirdetését a vegyész projekthétre tervezzük.

Sok sikert a "neveléshez"!

                            vegyész munkaközösség

 

 
Szalagavató 2013 PDF Nyomtatás E-mail

alt     Iskolánk 2013. január 11-én, pénteken 18 órától tartja szalagavató ünnepségét végzős diákjai számára a Dózsa Mozi nagytermében. Három szakközépiskolai osztály (egészségügy, egyéb szolgáltatások, vegyipar, iparművészet, könnyűipar  szakmacsoportosok) valamint egy szakképzésben tanuló osztály (fodrász, ápolási asszisztens szakmát tanuló) diákjainak tűzik fel a tanulmányok végének közeledtét jelző szalagot az ünnepség keretében.

 
 
A rendezvény programja:
-12/3 osztály keringő
-Őszi Attila igazgató köszöntője
-énekkar
-szalagtűzés
-a végzősök műsora
-vacsora utána pedig szalagavatói after party a Dunafittben.
 
Karácsonyi angyalok PDF Nyomtatás E-mail

A Lorántffy Iskola önkéntes csoportja (Tóth Anita, Adamasky Vilmos, Buda Beáta, Kiliti Máté, Konrád Noémi, Nagy Boglárka, Bognár Renáta, Czövek Tünde, Kakas Renáta, Oláh Dominika, Tolnai Laura, Végh Dorina, Viskus Máté)  2012. 12. 20-án  a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonának két telephelyén adott karácsonyi műsort és képviselte iskolánkat.

 

  

 alt

 

Az idősek szívesen fogadták a műsort, a tanulók pedig nagy izgalommal készültek. Mindenki nagyon jól érezte magát. Viskus Máté klarinéton előadott zenedarabjai tették még meghittebbé az ünnepet. A többi tanuló verselt és mesejátékot adott elő. Azonban nemcsak a tanulók adtak, hanem az idősek is emlékezetessé tették számunkra a találkozót. Az egyik idős hölgy meglepetéssel készült, verset  olvasott fel, „Szeressétek az öregeket” címmel, amely nagyon megható volt és közelebb hozta a két generációt egymáshoz. Örömmel és azon hitünkben megerősödve távoztunk, hogy hasznos és folytatni kell, amit elkezdtünk.

Önként adni másoknak nem többet vagy mást, csak törőrdést és szeretetet.

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 10 / 14
Hirdetés